25/08/2010

#49

Health

Hier ben ik weer! Om te beginnen een beetje achtergrondinformatie... Mijn familie heeft aanleg om een beetje breder te zijn dan het zogezegd perfecte maatje 36 - ookal zijn ze niet dík. Vandaar ook dat mijn oma altijd met een heel bezorgde en waarschuwende stem zegt dat ik echt moet opletten, want voor je het weet weeg je 65, 70, 75... En je krijgt het er niet meer af. Vandaar dat ik mezelf heb opgelegd mijn gewicht toch in de gaten te houden, ookal is er tot dusver absoluut nog geen probleem te melden.

Mijn gewicht is de afgelopen jaren zeer stabiel geweest, ongeveer tussen de 56 en de 58. Ik heb ook wel een klein buikje, maar wie heeft dat nu niet in zithouding? Eigenlijk helemaal niets om je zorgen over te gaan maken. Maar ik vind dat je toch ergens een lijn moet trekken en een doel moet stellen. Zo heb ik mezelf gezegd dat'k geen 6 vooraan op de weegschaal wil zien staan, want dat'k er dan iets aan zou doen. Ik weet dat jullie nu hoogstwaarschijnlijk denken 'Komaan, gij zijt helemaal nie dik, gij moet daar toch niks aan gaan doen zeker'. Wel, dat heb'k al genoeg gehoord en ik vind dat'k voor mezelf mag uitmaken hoever of niet-ver ik hierin wil gaan. Een beetje gezonder leven kan alvast geen kwaad.

Gisteren heb ik mijn waterdieet dat'k al enkele maanden volhoud (altijd water drinken, frisdrank is uit den boze) uitgebreid naar een waterproject. Dit wil dus zeggen dat ik elke dag streef naar het binnengieten van 2 liter water - wat gepaard gaat met veel bezoekjes aan het toilet. Ik eet ook enkel fruit en groenten als tussendoortjes en ik eet ook amper nog na 6 uur omdat eten daarna blijkbaar niet meer verteert. Natuurlijk was'r nog een 'ingrediënt' in mijn gezondheidsprogramma dat niet kon missen ; Evy Gruyaert met haar Start-To-Run. Geweldig, ik heb de eerste les overleeft en ze gaf me morgen al congé! Nu zien dat'k morgenvroeg nog uit m'n bedje geraak...

 

- Gezondheid is datgene wat je het gevoel geeft dat het nù de mooiste tijd van het jaar is-

 

00:30 Gepost door Lady Butterfly | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21/08/2010

#48

Untitled

Gisteren nog 'n dagje gaan werken. 'k Heb het er de afgelopen weken nog enkele keren met mama en papa over gehad en ze vonden dat'k maar beter kon stoppen met werken tijdens de schoolweken op zondag. Mijn reactie natuurlijk direct 'I neeeeeed the money!'... En op een wip en een flip werd mijn zakgeld verhoogd, genoeg verhoogd om even veel 'inkomen' te hebben en toch niet te hoeven gaan werken. Papa vond het een heel goed initiatief dat ik wou gaan werken en mijn best wou doen, zodat ik merkte hoeveel moeite je moet doen om het goed te hebben. Hij wou gewoon dat'k wist wat de waarde van geld is en hoe ik met geld moet omgaan. En hij vond dat'k dat heel goed geleerd heb en dat'k nu beter mijn tijd aan nuttigere dingen kan besteden. Jammer, ik begon net zo goed mijn plan te trekken met de plateau's op mijn hand te zetten, en het is ook al een hele tijd geleden dat'k nog iets heb uitgekapt over mensen!

Ik ga het wel missen, mijn sociale namiddagje op zondag. Maar anderzijds, meer tijd voor het vriendje, voor eens met vrienden af te spreken die ik niet vaak zie, om 'n beetje meer voor school te werken en om af en toe te gaan sporten/ontspannen met Mr Big. Eigenlijk zie ik het al helemaal zitten!

& Nu 'n matchke tennis gaan kijken van een klasgenootje .. Hopelijk houdt het zonnetje het nog eventjes!

- Showtime -

14:33 Gepost door Lady Butterfly | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19/08/2010

#47

Pip Studio

'k Heb de afgelopen dagen geen Vlindertjes meer gepost, 'k heb m'n best gedaan om een beetje 'Over Mij' te schrijven.. Bleek dat echt vlot te gaan, zalig ! Ik was klaar, uploadde de hele boel, ging eventjes bij Mr Big op bed liggen knuffelen en besloot dan uiteindelijk om toch nog eens te gaan kijken of alles wel zéker in orde was 'Over Mij'. Zoals Hans Teeuwen het zou zeggen ; 'Ik schrok me kapot man !'. Heel m'n tekstje dat perfect was zoals ik het wou was gewoon verdwenen! En lui als ik ben had'k ook geen back-up gemaakt, of het eerst in kladblok geschreven. Nope, ik was mezelf gewoon kwijt! Dus heb'k me gisteren nog eens achter het schermpje van de laptop gezet en heb met de restjes die ik me nog kon herinneren een nieuwe Ik geschreven. Bijlange niet zo fraai als de vorige keer, maar het essentiële staat er in - voorlopig.

Ben ook nog vaak gaan shoppen, joepiejee! Misschien zegt de winkel Unikamp jullie iets? Een grote winkel waar ze zowat vanalles hebben, van schoolgerief tot zetels. En zoals Dé Raymond het zou zeggen ; 'En wat ik daar zag heeft me diep geraakt!' - jokeske voor de insiders ;) ! Een méga-sjiek standje van Pip Studio... My God, I'm in love! Ze hebben zelfs servies en lakentjes en handdoeken en washandjes en pennenzakken en te crazy om allemaal op te noemen. In elk geval, ik heb me eens mooi laten gaan! Een schattige bedovertrek kon ik wel gebruiken, een nieuwe schooltas heb'k er ook nog maar pas van gekocht en nog een lief kussentje om de boel af te maken. Ook nog mooi roze kaftpapier en een brooddoos met'n grappige koe op moest eraan geloven.

En dan gisteren ben ik ... Raad 'n keer! Wéér gaan shoppen! Wijnegem deze keer, geweldig! Nieuwe broek en een méga schattig winterkleedje met pomponnetjes - Kjoewt! Nu iets gaan eten en dan nog'n beetje relaxen! Ben ik trouwens blij dat'k een liefje heb dat zoiets allemaal doet! Weet je dat hij zelfs ooit voor een paar schoenen waar ik weg van was àlle winkels in Vlaanderen én Wallonië heeft afgebeld om ze te vinden? En dat hij zelfs bijna nooit zeurt als ik wéér eens te lang aan het rondneuzen ben in één of andere veel te saaie winkel? Heb'k hem maar een pleziertje gedaan en hebben we samen naar Indiana Jones gekeken. :) Love is in the air !

Hieronder zie je links de nieuwe lakentjes, en onderaan de nieuwe bruine tas ♥ !

- Jij bent m'n water bij de wijn ;) -

11:24 Gepost door Lady Butterfly | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14/08/2010

#46

I'm on staycation

Jawaddedadde! 't Is met de blog dezelfde weg aan't opgaan als met het lopen; in staking. Maar net als bij het joggen heb ik hier weer een mooi excuus voor jullie klaar; ik geraakte niet meer op mijn blog en kon dus ook geen Vlindertje posten. Op één of andere onverklaarbare wijze geraakte ik niet verder dan mijn e-mail en wachtwoord in te typen, en vanaf dan leek het alsof heel het spul gewoon bleef hangen - weird ! Crisis, want ik heb me dus niet aan mijn goede voornemens kunnen houden, maar goed, het zei zo.

De laatste dagen begon ik te merken dat'k me niet in mijn jaarlijkse 'vakantiecoma' bevind (lang slapen, niets doen, zeuren als men iets van je vraagt, totaal nutteloos zijn en jezelf laten 'verloederen' ...) vergeleken met alle grote vakanties voordien. Ik moet eerlijk toegeven dat'k me echt nuttig voel en bovendien één van de fijnste vakanties van mijn leven meemaak. Jammer genoeg heb'k nog niet veel vriendinnen van school gezien, maar met andere vriendjes en vriendinnetjes heb'k al uitgebreide dinertjes en uitstapjes gehad (weer net terug van een gezellig Schumi-avondje!).

Donderdag ben'k naar Bobbejaanland geweest met mijn twee achterneefjes - vetcool ;) ! Ze vonden het geweldig, en ik heb er volledig mee van genoten. 't Was zoals een dagje pretpark moet zijn; geen mensenmassa, maar je kon ook niet zomaar attractie in - attractie uit. Dus bij het aanschuiven heb'k me dan maar beziggehouden met trendspotting. Wat'k absoluut niet begrijp is wat'r zo mooi is aan een schattig schoentje met dan een groot hol in vooraan waar twee tenen doorgeperst worden. Shame on you als'r zoiets in je schoenkast staat, onbegrijpelijk !

Nu kruip ik weer lekker dicht tegen mijn lieve Mr Big aan, want gisteren was't laat. 'k Had een hele oefenrit met de auto achter de rug, vrij vermoeiend dus. En daarna nog voetbal gaan 'kijken' - da's dus écht geen meisjessport ! Rond half twaalf hebben Mr Big en z'n beste maatje American Pie nog opgezet, maar ik heb het einde niet meer gehaald en ben rond half twee fataal in ons bedje gesukkeld. & Morgen big day, want ik mag voor de eerste keer een heel voormiddagje de zaak op m'n eentje openhouden... Spannend !


retro-rainbow-lovely-image.jpg- Vake, I know you're always there.. However, wherever -

22:38 Gepost door Lady Butterfly | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08/08/2010

#45

Busy !

De ochtendrush vandaag was weer enorm heavy! Gisteren kwam'k bij Mr Big om 23u toen ik gedaan had met werken, en z'n mama zat nog gezellig televisie te kijken. Zo raakten we verzeild in een gezellig babbeltje en voor'k het door had was't al 1u! Snel in ons bedje gekropen en in slaap gesoesd met gekietel op mijn rug, chance dat'k heb met dat ventje ;)!

Aangezien het gisteren zo laat was en ik vandaag vroeg op moest ontstond er - natuurlijk - een probleem! Ik heb gedoucht, mijn tandjes gepoetst, uitgebreid ontbijt en ben naar huis gereden op een recordtempo van een half uurtje. Thuis moest'k dan natuurlijk nog helemaal van garderobe wisselen, maar uiteindelijk stond Schumi niet al té lang voor de deur om mij op te pikken. Waren we zelfs nog te vroeg aangekomen, en konden we rustig uitpakken en ons mentaal voorbereiden voor't concert - ha ha ha. Was gezellig, met achteraf nog een portie 'frikadelle me appelmoes' en een babbeltje.

Na't babbeltje dat vooral rond karten draaide, hadden ik en Mr Big zó'n zin om met die autootjes te gaan rijden dat we in de auto gestapt zijn, 'n paar vrienden opgebeld hebben en vertrokken zijn naar de 'Extreme Karting'. Jammer genoeg had'k echt een slecht karretje en kon ik het hoe dan ook niet vermijden om vaak te slippen, waardoor Mr Big deze keer wél ver voor mij zat, gelukkig heb'k toch twee andere schaapjes voorbij kunnen steken - oef !

Nu nog een avondje op stap, wel niet ver van huis deze keer want morgen is't terug klantjes opbellen en met'n plateau'ke rondlopen ! ;)

- Let's take a ride ;) -

19:28 Gepost door Lady Butterfly | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07/08/2010

#44

Short message

Hier ben ik weer! Het idee van elke dag iets te posten hier hou ik blijkbaar langer vol dan het idee van te gaan lopen, aangezien ik eergisteren terug had moeten gaan. Jammer maar helaas is sporten niet echt m'n ding. Als ik 500m loop lijkt het alsof ik 50km gelopen heb, schandalig dus! En ondertussen blijft meneertje pens zijn ding maar doen ; zichzelf vermenigvuldigen.

Gisteren stond op de planning van 's avonds naar Leuven te gaan. Bleek dat daar echt niéts te doen was, dus zijn we naar Antwerpen getrokken. Daar was wel sfeer tot en met aangezien de Bolletjesfeesten aan de gang waren. Heel gezellig, podiums, honderd & één standjes met 'proevertjes' en een hele massa volk. Normaal gezien echt mijn ding dus, was het niet dat ik de vermoeidheid tegen het lijf liep. Geen prettig weerzien, vooral toen mevrouwtje kou me ook nog eens op de schouder tikte. Wat was ik blij toen ik in mijn bedje lag!

Vandaag dan ook lang geslapen - of toch langer. Daarna heb ik me achter de pc gezet om mijn blogje in een nieuw jasje te steken. Jammergenoeg ben ik zowat een leek in html-codes en dergelijke. Chance dat'k Schumi tegenkwam op het worldwideweb, kijk eens wat een mooie achtergrond! Dankjewel!

En dan nu .. Aan het werk! Van 3 tot 11 lijkt wel een eeuwigheid!

Pink Hand Drawn Scribble Heart- Love -

14:47 Gepost door Lady Butterfly | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06/08/2010

#43

Long time no see/sea

Hello there! 't Is echt wel een héél tijdje geleden nu. Laten we het gewoon een klein writer's block noemen? ;) Op dit kleine jaartje is er echt wel veel gebeurd. Zo veel, dat het een hele rommel zou worden om hier neer te typen. In't kort dus maar ; ik mag door naar het zesde jaar - woehoe ! Ik ben ondertussen ook provenciaal kampioen ensemble met mijn saxofoon, maar da's nu geen big news, iedereen had dat gekund. Ik ben nog altijd samen met Mr Big, gelukkiger dan ooit weliswaar. Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn, zou beetje saai zijn natuurlijk ;) ! Toch had't fijner geweest om saai te zijn dan datgene mee te maken wat ons nu overkomt. Here comes the story..

De mama van Mr Big heeft monstertjes in haar buik, en ook in haar borst. Dramatime, daar is geen weg naast. Dit wil dus zeggen dat ze nu in verschillende kokers moet kruipen, regelmatig cocktails via een naaldje in haar lichaam moet laten druppen, ziek is als een hond en geen meter vooruit kan. Komt daar nog eens bij dat er verschillende complicaties zijn zoals bloedklontertjes met als gevolg dat ze 'flibitis' in haar benen heeft, regelmatig koorts krijgt en zo in allerijl naar spoed gebracht moet worden. Scenario's die zich de afgelopen weken meer dan eens zijn afgespeeld. Vandaar ook dat'k al enkele weken bij Mr Big logeer, niet dat ik zo ver weg woon, maar het werk begint hier vroeg - heel vroeg. En dan kan ik bijspringen waar nodig, zowel in de zaak als in het huishouden. En ik moet zeggen, Mr Big heeft al enkele keren laten vallen dat ik een echte 'kloek' aan het worden ben.. Oops? Ik heb heel het huis opgeruimd, en geloof mij, 't is hier eerder een kasteel dan een huis. Vandaag heb ik als laatste de bureau onder handen genomen, met resultaat! Het is zalig om de mama van Mr Big haar hoofdje te zien wanneer ze binnenkomt in een volledig opgeruimde kamer die daarvoor ongeveer een stort was! Ook koken, naar 'den Delheize' gaan, kadootjes kopen (bonzaibomen en mandarijneendjes), klanten opbellen en verwende jongetjes gelukkig houden behoort nu ook tot mijn takenpakket. En daarnaast ben ik ook nog eens met de auto aan het leren rijden - het begint echt vlot te gaan met het tuuteke!

'k Denk dat't hier een pak rustiger gaat zijn wanneer die vuile monstertjes weg zijn. Best wel creepy dat de specialist gezegd had dat in 2015 in elk gezin gemiddeld 1 iemand kanker zal hebben. Ik schrok me kapot toen ik dat hoorde. Maar goed, zorgen voor later! Nu eerst een paar daagjes naar de zee plannen, want Mr Big is zeker toe aan vakantie.. En ja, samen uit samen thuis hé ;)!

- Lady Butterfly is back in town ! -

17:15 Gepost door Lady Butterfly in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |